Teherautóról zenélnek június 9-én és 11-én a Budapesti Fesztiválzenekar művészei a fővárosban. A belvárosban és Újlipótvárosban láthatjuk, hallhatjuk őket. A zenekar emellett országszerte fellép templomokban és zsinagógákban is.A májusi sikerek után megint útjára indul a Fesztiválzenekar zenés teherautója, az előző hónapban ugyanis kipróbálták már, milyen platóról zenélni a fővárosiaknak. E hét szerdán és pénteken újra felkerekednek a kamaraformációk, hogy kisebb megállókat is beiktatva könnyed darabokat játszanak a budapesti belvárosban és Újlipótvárosban.

A zenekar útvonala elsősorban nagyobb játszótereket érint, hogy felhívják a figyelmet a szombaton megrendezésre kerülő családi napjukra, amelyen ingyenes gyerekprogramokkal, például Kakaókoncerttel várják a gyermekeket és szüleiket az Aquincumi Múzeumban.

Az egész napos családi rendezvényen a Budapesti Fesztiválzenekar új évadra szóló bérletei mellett első alkalommal lehet a 2021/22-es szezon jegyeit is megvenni.

„A következő szezon egy igazi újjászületés lesz, mert újra végre közönség előtt tudunk muzsikálni, erre várunk egy éve!"

– fogalmaz Fischer Iván a májusi teherautós zenélésről készült kisfilmben.

Folytatódik továbbá a zenekar Közösségi Hét programsorozata is, melynek keretében kamarakoncerteket adnak többségében vidéki templomokban és zsinagógákban.

A berettyóújfalui zsinagóga felújított épületében például a Fesztiválzenekar adja a megnyitó utáni első kulturális eseményt június 14-én.

A zenészek játszanak tokaji, szekszárdi és keszthelyi zsinagógákban is, olyanokban, amelyek már egyáltalán nem, vagy nem eredeti funkciójuk szerint működnek. A templomi koncertsorozat keretében pedig ezúttal Pestszenterzsébetre, Révfülöpre és Perbálra látogatnak el.

A templomokban, zsinagógákban tartott eseményekre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. A részletes program és a további részletek a zenekar honlapján olvashatók.

Az alábbi kisfilmben egy korábbi, hasonló programsorozatba nyerhetünk betekintést:

Friss

Ezért lehet fontos a hazai áru fogyasztása

A szezonális áru vásárlása jót tesz a környezetnek, a termelőknek és a pénztárcánknak is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk