A Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ úgy véli, nem kell többé maszkviselést ajánlani az oltottaknak a zsúfolt, belső tereket leszámítva.


A Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (Centers for Disease Control and Prevention, röviden CDC) enyhíti a maszkok viselésére irányuló ajánlásokat azok körében, akik megkapták az oltást.

Csütörtökön ugyanis a központ bejelentette, hogy a teljesen beoltott emberek biztonságosan eltávolíthatják maszkjaikat beltéren is, bár továbbra is azt állítják, hogy a potenciálisan zsúfolt nyilvános helyeken, például tömegközlekedésnél vagy kórházakban érdemes mindenkinek maszkot hordani.

Zsúfolt, nem fedett helyeken viszont ugyanúgy levehetik a maszkot az oltottak.

A CDC a teljesen beoltott emberekre vonatkoztatja irányelveit, vagyis csak akkor érvényesek, ha legalább két hét telt el az utolsó oltás óta. A központ javaslatai fokozatosan változtak, most májusra jutottak arra a következtetésre, hogy

"A tudomány egyértelmű: ha megkaptad az összes oltási adagot, védett vagy, és elkezdheted azokat a dolgokat, amelyeket a pandémia miatt abbahagytál".

Az új irányelvek tartalmaznak még figyelmeztetéseket és nem helyettesítik a szigorúbb helyi korlátozásokat. Ezek az irányelvek azokra a kutatásokra támaszkodnak, melyek az Egyesült Államokban széles körben elérhető és használt oltóanyagok hatékonyságáról szólnak.

(Forrás: Gizmodo)


Friss

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megérkezett Kevin Smith He-Man sorozatának első előzetese

Ha rajongtál a régi rajzfilmsorozatért, esetleg a Dolph Lundgren főszereplésével készült filmmért, akkor imádni fogod.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4+1 élelmiszer, ami csökkentheti a koleszterinszintet

A szívbetegség a világ vezető halálozási oka. A magas koleszterinszint - különösen a „rossz" LDL - összefügg a szívbetegségek fokozott kockázatával. Annak érdekében, hogy ezt megelőzzük elengedhetetlen a megfelelő étrend. Íme, 5 olyan élelmiszer, amely csökkentheti a koleszterinszintet és enyhíti a szívbetegségek egyéb kockázati tényezőit.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk