Állatterápia magas fokon: kecskejóga a természetben
Az egyszerű jóga már túl régóta divatban van ahhoz, hogy időről időre ne dobnák fel valamilyen újítással. Legújabban éppen kecskékkel próbálják az élményt fokozni.

A texasi Alvinben található úgynevezett „Goatel"-ben egy „kecskejógán" lehet részt venni, ami pont olyan, mint amilyennek hangzik. Az állatok átugranak a résztvevők fölött, meg lehet őket simogatni, és néha még a jógázók hátára is felültetik őket. Mindez egy teljesen legális és elfogadott formája az állatterápiának.

Unsplash/BAILEY MAHON

Természetesen a kecskejóga nem az egyetlen kecskékkel kapcsolatos dolog, amit a Goatelben lehet csinálni. Amellett, hogy a „Goat Happy Hour" során minőségi időt tölthetünk az állatokkal, maga a helyszín is kifejezetten gyönyörű – ideális hely egy nyugodt, kecskékkel teli mentális kikapcsolódáshoz.

Unsplash/Skylar Jean

A Goatel ötletgazdája Lainey Morse volt, aki egyben a kecskejóga eredeti feltalálója is. A helyszínt pedig 2020 tavaszán nyitotta meg, de máris további bővülnek két másik államban.

A szobákat kecske tematikájú párnák, portrék és szobrocskák díszítik, és rengeteg más, nem kecske témájú dolog is megtalálható. A Goatelben emellett van lehetőség szabadtéri moziesteket tartani, pezsgőzni a csillagok alatt, tábortüzet rakni, sütögetni, de még privát borkóstolás is van.

Ha valaki szeretne néhány napra kecskebolonddá válni, az 165 dollárért, azaz nagyjából 52 ezer forintért már meg is teheti. A Goatel árai körülbelül ennyitől kezdődnek személyenként és éjszakánként (bár helyenként eltérőek).

(Time Out)

A figyelmetekbe ajánljuk