Öt hidegrekord is megdőlt az utóbbi három tavaszunk alatt.


A 1991-2020 évek átlagaihoz képest idén 1,9 fokkal volt hűvösebb a tavasz. Kijelenthetjük, hogy a 2021-es a mérések kezdete óta a tizenhetedik leghidegebb, 1987 óta pedig a leghidegebb tavasz volt.

Biztosan emlékszünk még arra, mennyit dideregtünk tavasszal. Nem csoda, hiszen márciusban 0,6 fokkal maradtunk a sokéves átlag alatt. Az április melegebb időjárással kezdődött. A végére azonban az átlagnál összességében 2,9 fokkal volt hidegebb.

Néhány hidegrekord is született az elmúlt időszakban. Április 15-én Kékestetőn például 108 éves rekord született. Ezután, 17-én a fővárosban egész nap a szokásosnál hidegebb időjárást tapasztalhattunk.

A hónap végén, 26-án Zabaron, ezt követően pedig 28-án Galyatetőn -6 fokig csökkent a hőmérséklet. Májusban is jócskán az átlag maradt a középhőmérséklet, 2,1 fokkal volt hidegebb, mint általában.

Május 4-én Zabaron -3,5 fokos faggyal indult a nap, újabb hidegrekordot döntve.

(Forrás: Időkép)


Friss

Videójáték lesz A galaxis őrzőiből

A játékot a Deus Ex mögött álló csapat fejlesztette.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk