A világ legnépszerűbb úti célja az év végétől újra nyitva áll a turisták előtt

Már csak pár hónapot kell várnia a turistáknak.


A Fidzsi-szigetek készen áll arra, hogy 2021 végére ismét turistákat fogadjon. A szigetország eredetileg decemberben akarta újra megnyitni határait a turisták előtt, de ez az időpont akár előbbre is kerülhet, mivel az ország oltási programja folytatódik.

Brent Hill, az ország nemzeti turisztikai szervezetének, a Tourism Fiji vezérigazgatója a CNN-nek elárulta, hogy az újranyitás időpontja még nem biztos.

Hill elmondta, hogy az országba utazóknak teljes körűen beoltva kell lenniük, negatív Covid-19 PCR-tesztet kell felmutatniuk, illetve zöldlistás országból kell származniuk, bár a zöldlistára való felkerülés kritériumait még nem határozták meg.

Unsplash / Savir C

Faiyaz Koya kereskedelmi, idegenforgalmi és közlekedési miniszter szeptember 3-án tartott beszédében azonban bejelentette, hogy :

Közösen dolgozunk a novemberi újranyitáson."

Majd folytatta:

Bizalmat adunk a turistáknak, hogy a Fidzsi-szigetek biztonságos nyaralási célpont, és nem lesz a vírusos esetek gócpontja. Biztos vagyok benne, hogy közös erőfeszítéseinkkel elérjük a kívánt eredményeket, és biztonságos környezetet teremtünk az idelátogatóknak."

Az ország újranyitásának részeként egyébként repülőjegy- és üdülőhely-ajánlatokat is kínálnak majd.

A figyelmetekbe ajánljuk