Hosszú várakozás után megérkezett hozzánk is a legnagyobb Toyota Hybrid. Ami biztos: a kényelem és a hatalmas tér nem ment a felszereltség és a minőség rovására.


A Toyota kereken húsz éve, 2001-ben mutatta be az első Toyota Highlander modelljét, ami szenzációs méretével és kényelmével rögtön nagy sikert aratott a tengerentúlon. Nem véletlen, hogy azóta már a negyedik generációját tapossa a széria, és beszédes adat az is, hogy negyedik éve vezeti Észak-Amerikában az eladási statisztikákat.

Európában eddig nem adatott meg a SUV-kedvelőknek, hogy kipróbálják a típust, de úgy néz ki a gyártó meghallotta az hívó szavakat:

ugyanis a vadonatúj Toyota Highlander megérkezett hozzánk is.

Hirling Bálint

A legújabb, negyedik generáció szokás szerint tágas és stílusos. Ráadásul a legnagyobb Toyota Hybrid autóba a kényelem mellé erő és takarékosság is járt.

Hirling Bálint

A világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos hajtásával rendelkezik, hibátlan AWD-rendszerrel. 244 lóerős teljesítményével nem panaszkodhat, ami csupán 145 g/km CO₂-kibocsátásával a legjobban teljesítő SUV a piacon. A full hibrid hajtást a márka kombinálja egy a 2,5 liter lökettérfogatú, négyhengeres motor is.

Hirling Bálint

Látni sem kell az új Highlandert, ahhoz, hogy megtudjuk mekkora térrel rendelkezik: majd ötméteres hosszához 1,93 méteres szélesség és 1,76 méteres magasság társul. A csomagtér akár 865 literes is lehet (5 üléssel), így a Highlander bőséges helyet kínál egy nagyobb családi utazásra is. Ha tényleg minden helyet kiakarunk használni, akkor

az ülések síkba döntésével a rakodóteret egészen 1909 literig lehet növelni.

Hirling Bálint

Az intelligens biztonsági rendszerektől az intuitív belső kialakításig minden megtalálható benne. 11 hangszórós Harman JBL audiorendszer, a 12,3 colos Apple CarPlay® és Android Auto™ alkalmazással kiegészített érintőképernyő és az elmaradhatatlan Toyota Safety Sense rendszer – hogy csak néhányat említsünk az extrák közül.

Hirling Bálint

A hétüléses Highlandert pofon egyszerű irányítani a hatalmas méretei ellenére, és a legszűkebb helyeken is megállja a helyét. Jól látszik, hogy az autó tényleg a legváltozatosabb életmódra is felkészült, és a Toyota nem spórolt ki semmit a minőségből – amit idén már Európában is élvezhetünk.

További részletek a Highlander felszereltségéről a márka honlapján találhatóak.

Friss

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy óriási fényes spirált figyeltek meg a Csendes-óceán felett

A jelenség még június 18-án jelent meg, az eseményről pedig több felvétel is készült.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk