A Hemp Eyewear 2014-ben lett igazán ismert, amikor először dobták piacra a kenderből készült szemüvegkereteket. Pár év várakozás után pedig ugyanezeket az anyagokat felhasználva megalkották a fenntartható kenderből készült karórákat is.


A világ legelső kenderből készült karórája, az ananászbőr hevederekkel megalkotva a fenntartható dizájnt egy teljesen új szintre emeli.

Sam Whitten, skót tárgyalkotó pár évvel ezelőtt fedezte fel a kender különleges adottságait, az alapanyagban lakozó remek lehetőségeket, és úgy döntött neki lát a szemüvegkeretek gyártásának. A mintapéldány azonnal hatalmas siker lett, így nem kellett sokáig várnia a befektetők támogatására, majd ezt követően megalapította a Hemp Eyewear brandet.

„A kender MVMNT óráinkkal arra törekszünk, hogy bemutassuk a kender remek adottságait, és elősegítsük az alternatív ökoanyagok használatát"

– nyilatkozta Whitten.

Hemp MVMNT

A cég egy újfajta technológia segítségével készíti el termékeit. A kender rostját erős, ennek ellenére könnyed kompozit anyaggá dolgozzák át, amely tökéletesen illik a szemüvegkeretek elkészítéséhez. Ami pedig a legjobb, hogy a gyártás során nem keletkezik káros anyag, az előállítás egyetlen mellékterméke a vízgőz.

Ezt a folyamatot pedig továbbfejlesztették, ennek köszönhetően már az óraszerkezetek elkészítéséhez is alkalmas az anyag. Habár küllemre azonosnak tűnnek, a kenderrostok szerkezete miatt sosem készül teljesen ugyanolyan darab. A tervezés során arra is különösen figyeltek, hogyha a Hemp MVMNT órák bármely része elromlik vagy sérülés éri, akkor ne kelljen az egész kiegészítőtől elbúcsúzni, hanem könnyen pótolható legyen. Így az órák külön-külön elemekből állnak.

Az óra száz százalékig vegán, hiszen az óraszíj is Piñatex ananászbőrből készült, melyek a mezőgazdasági hulladékban halmozódtak fel. A gyártók remélik, hogy a termékek novemberre készen állnak majd a szállításra, így karácsonykor már a fa alatt díszeleghetnek ezek a különleges kender karórák.


designboom.com

Friss

Íme, 3 tipp, hogy feldobd magad, ha szomorú vagy

Mutatunk néhány tippet, ha fel szeretnénk dobni magunkat szomorúság esetén.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Készíts te is házilag limonádét!

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk