elektromos jeep
A Jeep bemutatta a 2022-es Grand Cherokee 4xe-t, az autógyártó legkelendőbb SUV-jának első plug-in hibrid verzióját. Ezzel már ez a második Jeep-modell, amely villamosított változatot kap a tavaly megjelent 2021-es Wrangler 4xe hibrid változat után. A Jeep emellett a Grand Cherokee terepjáró változatát, a Trailhawk-t is bejelentette, amely szintén hibrid motorral érkezik.

Ezzel a lépéssel az autógyártó eggyel közelebb került ahhoz az ígéretéhez, miszerint 2025-ig minden járművéből nulla károsanyag-kibocsátású változatot, valamint plug-hybrid változatokat is piacra dob.

A 4xe már Grand Cherokee ötödik generációja, és nem véletlen neveztük a legnépszerűbb darabnak: a modell már hétmillió eladáson van túl.

A Grand Cherokee 4xe a The Verge cikke szerint 40 km tisztán elektromos hatótávolságot bír, és összesen 708 km tud megtenni egy szuszra.

Jeep

A Jeep szerint a plug-in hibrid hajtásrendszer két villanymotort, egy 400 voltos akkumulátorcsomagot, 2,0 literes, négyhengeres turbófeltöltős motort és egy nyolcfokozatú automata sebességváltót tartalmaz. Mindez azt jelenti, hogy összességében a 4xe 375 lóerős lesz.

Jeep

Három üzemmód közül lehet majd választani: Hybrid, amely az elektromos és a gázmotor nyomatékát keveri; Electric, amely csak a zéró kibocsátású elektromos energiával működik, amíg az akkumulátor le nem merül; és eSave, amely a motort helyezi előtérbe, és az akkumulátor töltését későbbi használatra tartalékolja..

Az autókat terepre szánják, és a Jeep azt állítja, hogy elektronikája megfelelően tömített és vízálló. A cég szerint a Grand Cherokee 4xe akár 70 centiméteres vízátfolyásokon is képes átkelni.

Az árát még nem jelentették be, de a The Verge úgy kalkulál, hogy 50 és 60 ezer dollár, azaz nagyjából 15 és 18 millió forint között lehet megvásárolni majd

A figyelmetekbe ajánljuk