Már megrendelhetjük a Harley-Davidson első elektromos bicaját

Kezdetben a Harley-Davidson azt mondta, hogy az új e-bike nem több, mint egyszerű „stílusgyakorlat".


Később kiderült, hogy a vállalat meggondolta magát. Szinte pontosan egy éve írtuk meg, hogy a Harley elkészítette az első elektromos kerékpárját, a Serial 1-et. Ugyan akkor azt írtuk, hogy a bicikli már 2021 márciusában forgalomba áll, de úgy tűnik megcsúsztak a munkálatok. Sőt egy szinte megegyező, de más modellt mutattak be, aminek a neve S1 Mosh/Tribute lett.

Igaz, csak egy limitált példányszámú változatot mutattak be, de ez is valami.

A Serial 1 név a „Serial Number One" -ra utal, ami a Harley-Davidson legrégebbi, 1903-ban épült motorjának a beceneve. Nem véletlen, hogy a mostani bicaj is fehér gumikkal, bőrnyereggel és fogantyúval, valamint karcsú fekete vázzal büszkélkedhet: akárcsak az első prototípus.

A modellből már télen legyártják az eltervezett 650 darabot, amelyet egyenlően osztanak el Amerika és Európa között. A Harley elmondása szerint az újítással egy exkluzív modellpaletta elindítását tervezik. Így akik lemaradnak a limitált szériáról, lesz még rá lehetőségük.

Az akkumulátor egy töltéssel 55 és 168 km közötti útra képes, és két és fél óra alatt töltődik fel 75 százalékra, onnan pedig további két óra a 100 százalék. A sebessége nem lesz olyan eget rengető: 32 kilométer per óra. Az ára viszont annál inkább: 6 ezer dollár, azaz nagyjából 1,8 millió forint. Innen már meg is rendelhetjük.

Frissítés: A cikkben megjelenő kerékpár ugyan egy limitált szériás ebike, de a Serial 1 e-bringák már megérkeztek Magyarországra és készletről megvásárolhatóak a Harley-Davidson Budapestnél!

A figyelmetekbe ajánljuk