Július 1-jétől számtalan egyszeri használatra készült műanyag termékek forgalomba hozatala válik tilossá.


Egy éve jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy 2021 nyarán elkezdődik az egyszer használatos műanyagtermékek betiltása hazánkban. A Magyar Közlönyben most megjelent rendelet július 1-jén lép hatályba.

Egyszer használatos terméknek számítanak az olyan termékek, amelyek teljes egészében vagy részben műanyagból készülnek, és amit nem olyan céllal hoztak létre, hogy élettartama alatt többször vagy több körben újratölthető legyen, valamint eredeti rendeltetésének megfelelő célból újrahasználható legyen.

A következő eszközöktől kell búcsút venni:
  • fültisztító pálcikákat,
  • műanyag evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat, italkeverő pálcikákat,
  • léggömböket tartó pálcákat,
  • expandált polisztirolból készült életdobozokat (a fehér dobozok, amikben elviteles ételt szoktak adni), fedeles poharakat,

2023. január 1-jétől pedig szintén tilos lesz az italtartó pohár forgalomba hozatala is. A határozat szerint ez olyan műanyagból készült egyszer használatos poharakra vonatkozik, amelyeket általában a gyorsétteremekben tölthetünk fel újra.

(piacesprofit.hu)

Friss

Videójáték lesz A galaxis őrzőiből

A játékot a Deus Ex mögött álló csapat fejlesztette.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk