A nap idézete Ugron Zsolnától
Nemrég jelent meg legújabb könyve, mégsem állítja, hogy ezzel régi álma vált volna valóra: Ugron Zsolna ugyanis gyerekként sok mindenről álmodott, csak arról nem, hogy egyszer író lesz. A Nincs egy férfi szerzőjével a Hamu és Gyémánt téli lapszámában beszélgettünk álmokról, célokról, vágyakról és közben rengeteg bölcs gondolattal lettünk gazdagabbak. Ezek közül idézünk most egyet.

Játék, kísérletezés

Az írónőt mindig is érdekelték a különféle idősíkok: eddig leginkább a múltban játszódó történeteket vetett papírra. A Nincs egy férfi történetei azonban már nemcsak idősíkokat váltanak: Zsolna az értelmezési tartományokkal is kísérletezett, játszott. (Nem véletlen, hogy a kötetet nem csak szerzőként, de illusztrátorként is jegyzi, hiszen a kreatív kalandozásba ez is belefért.)

De vajon mi az, amitől a múlt ennyire vonzó idősík egy alkotó számára? Miért épp a már hátunk mögött lévő korok vonzzák azt, aki teljes kreatív szabadsággal rendelkezik? Többek közt ezt is megkérdeztük Zsolnától.

A múlt ismeretének fontosságáról

Hamu és Gyémánt

„Nem véletlenül érezzük Shakespeare vagy Moliére drámáit ma is aktuálisnak”– magyarázza Ugron Zsolna az Álmaikat élik című anyagunkban, melyből többek közt az is kiderül, az írónő hogyan inspirálódik, mit jelent számára a könyv, és milyen cél lebeg jelenleg a szeme előtt.

A teljes interjú a Hamu és Gyémánt magazin téli lapszámában olvasható.

Ugron Zsolna interjú és további érdekességek a Hamu és Gyémánt magazin téli számában!

Hamu és Gyémánt / Tokaji Balázs

A Hamu és Gyémánt magazin téli lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk