Napindító gondolat – 12.01.

Tisza Kata íróként robbant be a köztudatba, de nem csak szerzőként van értékes mondanivalója a világról: mivel végzettségét tekintve interkulturális pszichológiai szakértő is – aki aktívan kutatja az öregedés témakörét – érdemes odafigyelni mindarra, amit rólunk illetve a lelkünkről gondol. A Hamu és Gyémánt magazin őszi lapszámának Portfólió rovatában az írót és interkulturális pszichológiai szakértőt az idő múlásáról kérdeztük és rendkívül érdekes gondolatokat osztott meg velünk – nem csak az öregedésről.


Az időhöz fűződő viszonyunk felülvizsgálata

Az időperspektíva-teória nem kevesebbet állít, mint hogy az időhöz való viszonyunk meghatározza az életminőségünket. De vajon mik az árulkodó jeleni annak, hogy érdemes lenne megvizsgálnunk az időhöz fűződő viszonyunkat?

„Mindannyiunknak érdemes időről időre megvizsgálnunk mind az időhöz, mind az önmagunkhoz való viszonyunkat, s ezen keresztül a másokhoz fűződő viszonyt is. Ez állandó, tudatos jelenlétet feltételez, aminek nem lehet vége, hiszen ez folyamat. Amikor valaki úgy véli: ezzel nincsen dolga, az a legégbekiáltóbb jele annak, hogy igenis, hatalmas restanciája van e téren” – válaszolja a kérdésre a szakértő.

Hamu és Gyémánt

Tisza Katát az idő múlásáról, a „méltóságteljes megöregedés” kifejezés problematikájáról, és a transzgenerációs mintákról kérdeztük. A teljes interjú a Hamu és Gyémánt magazin őszi lapszámában olvasható.

Tisza Kata interjú és további fotók a Hamu és Gyémánt magazin őszi számában!

A Hamu és Gyémánt magazin őszi lapszáma elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

Feh\u00e9rre festet kezek tartj\u00e1k k\u00e9k h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt a Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt magazint

Megjelent a Hamu és Gyémánt őszi száma!

Hamu és Gyémánt

A figyelmetekbe ajánljuk