Rejtélyes esetek, amikor a reinkarnáció igaznak bizonyult

Napjainkra egyre inkább megkérdőjelezzük a halál utáni létezést, rengeteg teóriát és felvetést lehet hallani a témában, ami érdekes és elgondolkodtató, de nyilvánvalóan sosem fogjuk megtudni az igazságot. A régebbi időkben a vallásoknak köszönhetően az emberek többféleképpen képzelték a halál utáni életet. A lélekvándorlás, vagy reinkarnáció az indiai eredetű vallások központi tétele, amely egyszer-kétszer elgondolkodtatta az embereket.


Shanti Devi

Shanti Devi

commons.wikimedia.org

Az 1930-as években egy Shanti Devi nevű nő az indiai Delhiben azt állította, hogy előző életében a Lugdi nevet viselte. A nő meggyőzően bizonyította korábbi életét azzal, hogy leírta a férjét és azt a helyet, ahol éltek, amely 145 kilométerre volt akkori lakhelyétől. A lányt több reinkarnációs kutatásnak is alávetették, amelyet maga Gandhi is támogatott.

Elmondta, hogy közvetlenül azután halt meg, hogy 1925 októberében megszülte fiát, és leírta a vajúdás és a műtéti beavatkozások fájdalmas élményeit is. A történet érdekessége, hogy a szóban forgó asszony férje még élt.

Miután Kedar Nath, Lugdi férje eltöltött egy kis időt Shantival, meglepődve nyugtázta, hogy minden részlet, amiről a lány beszélt, pontos volt. Megemlítette, hogy olyan volt, mintha halott feleségét hallgatta volna.

Az ikrek

Pinterest

Két nővér, Joanna és Jacqueline 1957. május 5-én tragikus módon életét vesztette egy autóbalesetben. A következő évben azonban szüleik izgatottan értesültek arról, hogy újra ikertestvéreket várnak. Gillian és Jennifer egyformák voltak, kivéve, hogy Jennifernek két anyajegye volt. Az egyik a derekán, ami hasonlított Jacqueline-éra, a másik pedig a homlokán, ami az elhunyt kislány sebhelyére hasonlított.

Ahogy együtt nőttek fel, feltűnt, hogy személyiségük is mennyire egyezik halott testvéreikével. Gillian ugyanúgy gondoskodott a nővéréről, mint Joanna az övéről, és emlékeztek a parki hintára is, ahol az egykori nővérek játszottak.


Lassan azonban kezdtek elhalványulni az emlékeik az előző életükről, ahogy felnőttekké váltak. Ennek ellenére a különös eset sok spirituális szakembert, sőt még a pszichiátereket is rabul ejtette. A kislányok történetét sokan bizonyítéknak tekintik a reinkarnációra.

Az ősi város

Petra

commons.wikimedia.org

Egy angol férfit, Arthur Flowerdew-t évekig kísértették egy sivatagokkal körülvett város látomásai. Látott egy várost egy sziklába vájt templommal, és emlékei szerint templomőr volt. Soha nem tudta értelmezni mindezt, amíg végül meg nem nézett egy televíziós dokumentumfilmet a jordániai Petra ősi városáról.

Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk