Péntek reggel Oprah Winfrey gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy olyakor érdemes ösztöneinkre hallgatni.


Belső látás vs. éles szem

A nap idézete Oprah Winfrey-től

Hamu és Gyémánt

A Bíborszín Sofiája

Bár a legtöbben műsorvezetőként gondolunk rá, Winfrey számtalan esetben bebizonyította, hogy színésznőnek is kiváló. Sőt első filmszerepével kiérdemelte az Amerikai Filmakadémia elismerését is, hiszen 1986-ban ott szerepelt a neve a legjobb női mellékszereplők között az 58. Oscar-díjátadón.

Winfrey-t a Bíborszínben nyújtott alakítása miatt jelölték díjra, melyben Sofia karakterét formálta meg. A Steven Spielberg által rendezett mozit különben a világ egyik leginkább alulértékelt filmjeként tartják számon. 1985-ben egyértelműen közönségkedvenc volt, ami hozott is 11 jelölést az Oscarra, ám a Filmakadémia végül egyet sem ítélt oda az alkotóknak.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk