Kedd reggel Muhammad Ali gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy a kudarcokkal csak akkor van baj, ha azokból nem tudunk végül győztesként távozni.


Nem gond, ha padlóra kerülünk

A nap idézete Muhammad Alitól

Hamu és Gyémánt

Egy éjszaka Miamiban

Az Oscar-díjas Regina King első rendezése 1964-ben játszódik, amikor az akkor még Cassius Clay néven bokszoló Muhammad Ali legyőzte Miamiban Sonny Listont, az akkori nehézsúlyú bajnokot.

A meccs után Ali három barátjával, bizonyos Malcolm X-szel, Jim Brownnal és Sam Cooke-kal ünnepli győzelmet, ám az éjszakába nyúló beszélgetés végül a négy polgárjogi hős szerepéről, egymással eltérő nézeteikről szól.

Friss

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 + 1 film, ami bizonyítja, hogy Meryl Streep bármilyen akcentussal képes játszani

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Meryll Streep generációjának legnagyobb színésznője, ezt pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy a többszörösen Oscar-díjas művész szinte bármilyen akcentussal képes eljátszani szerepeit. A kételkedőknek mutatunk is gyorsan 4 + 1 példát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk