A videón egy napnyi változást lehet végigkövetni.

Látványos videót tettek közzé az Új-dél-walesi Egyetem kutatói arról, hogyan fertőzi meg a koronavírus a sejteket. Az egyetem munkatársai módosították a sejteket, hogy gyorsabban lehessen követni rajtuk a változásokat – írja a 24.hu. A sejtek falára olyan receptorokat tettek, amelyekről tudni lehet, hogy a vírus kapcsolódik rájuk.

A videón az látszik, ahogy az élesen körülhatárolt szélekkel rendelkező, világosszürke sejtek érintkeznek a SARS-CoV-2-vel, ezután viszont a szélei elmosódnak és leolvadnak, a fertőzött sejt pedig gömbformát vesz fel.

A szakemberek által kifejlesztett sejtekben a koronavírus négyszer gyorsabban replikálódik, ami miatt a különböző mutánsokat gyorsabban lehet kutatni, a vírus terjedését modellezni és egy következő hullámnál már nagyobb ismeretekkel rendelkezhetnek a szakértők.


Friss

Ezért lehet fontos a hazai áru fogyasztása

A szezonális áru vásárlása jót tesz a környezetnek, a termelőknek és a pénztárcánknak is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk