Kedd reggel Heller Ágnes gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy szabadságunk nem csak boldogsággal, de felelősséggel is jár.


A felelősség a miénk

A nap idézete Heller Ágnestől

Hamu és Gyémánt

1929. május 12-én született Budapesten. A második világháború alatt számos családtagját és barátját elveszítette, saját megmenekülése ösztöneinek és véletlenek sorának volt köszönhető. Generációjának egyik legnagyobb hatású magyar filozófusa.

1986-tól kezdődően, 25 éven át tanított a New York-i New School for Social Research egyetemen, de megfordult a berlini, a melbourne-i La Trobe Egyetemen, a torinói egyetemen és a São Pauló-i egyetem katedráin is. 2010-től 2019-ben bekövetkezett haláláig professor emeritaként tanított az ELTE Esztétika Tanszékén.

Friss

Készíts te is házilag limonádét!

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk