Kihírdették a hivatalos olasz és angol keretet, akadnak meglepetések.


Gareth Southgate kihírdette az angolok 26 fős, végleges EB-keretét, a legnagyobb kimaradó pedig Jesse Lingard, a Manchester United szélsője, aki kiváló szezont játszott a West Hamben. Meghívót kapott viszont a BL döntőt játszó Chelsea és Manchester City minden angol sztárja gyakorlatilag. Kifejezetten erős kerettel vágnak neki az angolok a tornának.

Végleges keretet hírdetett Roberto Mancini olasz szövetségi kapitány is, a meglepő utazó a Sassuolo fiatal tehetsége, Giacomo Raspadori, aki kiváló szezont tudhat magáénak. Meglepő kimamardó pedig a PSG-ben jó szezont futó Moise Kean, Bellotti ugyanis bár egész jó szezont ment, nem azon a szinten bizonyít, mint fiatalabb riválisa. Emellett a West Hammel kiváló szezont futó Ogbonnát is kihagyta Mancini, Rafael Toloi kárára.


Friss

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 + 1 film, ami bizonyítja, hogy Meryl Streep bármilyen akcentussal képes játszani

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Meryll Streep generációjának legnagyobb színésznője, ezt pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy a többszörösen Oscar-díjas művész szinte bármilyen akcentussal képes eljátszani szerepeit. A kételkedőknek mutatunk is gyorsan 4 + 1 példát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk