Kiszállt már mögüle az alapító csapatok többsége, hivatalosan is szüneteltetik a projektet határozatlan időre.


Ritkán látni akkora egységet a futballszurkolóktól szerte a világban, mint amit most tanúsítottak az Európai Szuperliga kapcsán. A feháborodott hangokhoz pedig játékosok és edzők is csatlakoztak, például Pep Guardiola is kritizálta a torna koncepcióját. Ugyanakkor a célt vélhetően az UEFA és a FIFA érte el tandemben, amihez csak jól jött a szurkolók támogatása. Azzal fenyegették a résztvevőket, hogy kizárják az összes általuk rendezett tornáról, így a bajnokságokból is, ami megtette a hatását. Annyi csapat kiszállt, hogy az Európai Szuperliga pillanatnyilag halott.

Nagyjából 24 óra leforgása alatt meghátrált az összes résztvevő angol klub, távozott továbbá az Inter, a Milan jelezte távozási szándékát, míg a Juventus és a spanyol klubok a hivatalos álláspontra vártak a tornáról, mielőtt bejelentik a kilépésüket. Nem vetették el teljesen az ötletet, de most átalakítják a projektet. A Juventus később meg is erősítette, hogy kilépnek, ugyanakkor elmondták, hogy hisznek továbbra is a projektben, szimplán úgy érzik, nem jött még el az ideje.

Közben az AC Milan hivatalosan is bejelentette a távozását, csatlakozott hozzá az Atletico Madrid is. Így már csak a Real Madrid és a Barcelona maradt, de nyilván ők is rövidesen bejelentik, hogy az Európai Szuperliga halott most. Egyelőre most arra vár a világ, hogy szankcionálni fogják-e a kísérlet miatt a résztvevő klubokat. Felmerült ugyanis a Bajnokok Ligája idei sorozatából való kizárás is.

Szóval a szurkolók győztek, legalább is egyelőre. Egy darabig nem fognak próbálkozni vélhetően. Nyugodjon most békében az Európai Szuperliga, ami élt gyakorlatilag két napot, mielőtt az UEFA és a FIFA a szurkolók támogatásával elkaszálta volna. Ugyanakkor a jövőben sajnos elképzelhető még, hogy az elitklubok a befolyásuk növelésével keresztülvisznek valami hasonlót.


A figyelmetekbe ajánljuk