Kedd reggel Csernus Imre gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy néha csak tőlünk függ, hogy mennyi probléma van életünkben.


A nap idézete Csernus Imrétől

Hamu és Gyémánt

Toxikoma

Eredetileg 2020-ban mutatták volna be Herendi Gábor Toxikoma című filmjét, ám a koronavírus miatt a premiert idénre halasztották. A mozi Szabó Győző azonos című könyve alapján készült, és a színész életének két szakaszát mutatja be: az egyik Szabó drogfüggőségéről, míg a másik az elvonón eltöltött időről szól.

A főszerepekben Molnár Áron és Bányai Kelemen Barna alakítják – előbbi Szabó Győző, utóbbi pedig Csernus Imre alakját formálja meg.

Szabó Győzőt és Csernus Imrét terápiáról, függőségről, menekülésről, teremtésről, bátorságról, őszinteségről és egyensúlyról kérdeztük a Hamu és Gyémánt 2020-as nyári lapszámában.

Friss

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk