Lejárt a 2020/21-es szezon, de mielőtt még lezárnánk, nézzük az 5 top bajnokság játékosait a statisztikák fényében.


Egészen őrült, váratlan és szórakoztató szezonon vagyunk túl. Az Inter megtörte a Juventus egyeduralmát a Serie A-ban, a Lille csodák-csodájára megnyerte a bajnokságot a tavaly még BL-döntőt játszó PSG ellen, továbbá az Atletico Madrid sok év után tudott újra nyerni. Na de nézzük, hogy a játékosok közül ki futotta a legjobb szezont a statisztikák fényében. Gólok terén érdemes kiemelni az Eintracht Frankfurt portugál támadóját, Andre Silvát, akit anno hamar leírtak az AC Milannál, most viszont élete formáját futotta 28 bajnoki góllal.

Ami pedig a Frankfurtot illeti, Kostic és Kamada is a legtöbb gólpasszt adó játékosok között volt Európában, előbbi helyzetek teremtésében is élen van. Hatalmas szezonja volt Bruno Fernandes-nek, de akadt egy alulértékelt játékos, akiről kevesebb szó esett a szezon folyamán, pedig még a portugál középpályásnál is több helyzetet teremtett, ő pedig az AC Milan török középpályása, Hakan Calhanoglu. A játékos nélkül nem volt ugyanaz az olasz második, a számok mutatják, miért. Ha pedig már nálunk tartunk, a lejáró szerződésű Donnarumma helyére érkező Maignan kapta Európában a legkevesebb gólt az elmúlt szezonban.


Friss

Youtube/BROAD Group

Egy nap alatt felhúztak egy tízemeletes épületet Kínában

Az új technológiának köszönhetően pillanatokon belül megépülhet hasonló épület a világ bármely pontján.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az új-zélandi maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt?

A legújabb tanulmány szerint a maorik fedezhették fel elsőként az Antarktiszt, ugyanis feltehetőleg a hetedik századig visszanyúló kapcsolatuk van a jeges kontinenssel és a környező óceánokkal.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk