85 éves korában elhunyt Szabó László, a Tévémaci és sok más legendás figura megalkotója.


„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Szabó László 85. életévében, 2021.04.10.-én tragikus hirtelenséggel örökre itt hagyott bennünket"

- olvasható a család közleményében.

Szabó László a magyar televíziózás történelmének leghíresebb bábfiguráit alkotta meg, hiszen az ő kezei alatt készült el a Tévémaci, a Misi Mókus, Mekk Elek, Mirr-Murr és a Legkisebb Ugrifüles is.

Az iparművész 1935. június 24-én született Kispesten, majd az 50-es években a Honvéd Kilián Repülő Tiszti Főiskolára járt. 1955-ig repült, majd versenymotorokat tunningolt a Csepeli Motorkerékpár Gyárban, később pedig hidraulikusként tevékenykedett. Az igazi változást az 1965-ös év hozta el neki, amikor a Pannónia Filmstúdió bábműtermében kezdett dolgozni makettesként, ezt követően csoportvezető lett, majd innen ment nyugdíjba.

(szarvasnet.hu)


Friss

Így változtassunk testképünkön még ezen a nyáron

Testképünkre negatív hatással lehetett a pandémia időszaka, mivel nőtt a szorongásszintünk. Hogyan tehetnénk egészségesebbé?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Földnek is van pulzusa, az oka azonban ismeretlen

Rendszeresen „megdobban" a bolygó.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
YouTube / NewsHour4u

Szakértők sem tudják mit rejthet a Jemenben található pokol kútjának mélye

A Jemen sivatagában található óriási lyuk 30 méter széles és 100-250 méter mély is lehet akár. A helyi néphit szerint a démonok börtöneként hozták létre, ezt az állítást pedig a mélyéből felszálló bűzös szagok is alátámasztják.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk