Állítólag Kennedy az Egyesült Államokba költöztette volna európai szerelmét; apja és politikai ambíciói miatt végül ezt nem tette meg.

Kalapács alá kerülnek John F. Kennedy levelei, amelyeket évekkel Jacqueline Bouvierrel kötött házassága után írt svéd szerelméhez. Kennedy 1953-ban, néhány héttel Bouvierrel kötött házassága előtt ismerte meg a francia Riviérán a svéd arisztokrata Gunilla von Postot. Kennedy, aki akkoriban Massachusetts demokrata szenátora volt, a szenátus fejléces papírjára írta neki leveleit, amelyeket "Jack" aláírással fejezett be.

Az egyik 1956 februárjában kelt levelében azt írta:

„Csodálatos vagy és hiányzol nekem".

Többek között ezt a levelet is árverésre bocsátja a bostoni központú RR aukciósház május 12-én. Mindezt Von Post hagyatékának jóváhagyásával.

Von Post, aki 2011-ben hunyt el Palm Beachben, 1997-ben publikálta memoárjait a Kennedyvel való kapcsolatáról Love, Jack címmel. Von Post felidézte, hogy Kennedy el akart válni, őt pedig Amerikába akarta vinni. Ám reményeit meghiúsította autoriter apja, Joseph P. Kennedy, akivel nem tudott szembeszállni, és saját politikai ambícióit sem akarta feladni a kapcsolat miatt. Közben felesége 1955-ben elvetélt, 1956-ban pedig ismét várandós lett, ami szintén befolyásolta döntését.

Von Post és Kennedy egyetlen alkalommal találkozott ismét: 1958-ban a New York-i Waldorf Astoriában megrendezett gálán, amikor Von Post már első gyermekét várta.

John F. Kennedy 1960-ban lett az Egyesült Államok elnöke. 1963. november 22-én gyilkolták meg Dallasban.

(MTI)


Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk