Nem nagy túlzás azt állítani, hogy egy egész ország tapadt a képernyőre.


A több mint 66 millió lakosból álló Nagy-Britanniában összesen 13,62 millióan nézték elejétől a végéig Fülöp herceg temetési szertartását. Ez ugyan nem az egész ország, de 82,8%-át teszi ki azon briteknek, akiknek van otthon tévéjük és foják vele a BBC-t és az ITV-t, ahol nézhető volt a ceremónia.

Ez egyébként több mint amennyien 2002-ben Erzsébet királynő temetését nézték, akkor 10,4 millió néző követte figyelemmel az országban a temetést. Ugyanakkor magasan elmarad Diana hercegné végső búcsúztatásától, akkor 32 millió néző, a mai lakosság fele a tévé előtt volt ült végig.

F\u00fcl\u00f6p herceg 1973-ban Tat\u00e1n

Fülöp herceg 1973-ban Tatán

Fortepan / Bojár Sándor

Persze ne feledjük el, hogy Diana hercegné temetése 1997-ben volt, amikor az internet nem vette át a otthoni szórakozás vezető szerepét a televíziótól, akkoriban még sokkal többet tévéztek az emberek. Éppen ezért a számokból nem érdemes következtetéseket levonni, ma már sokkal kevesebb embernek van otthon tévéje, mint akkor, az internet sok otthonból kiszorította a kábeltévét.

(Forrás: Deadline)


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk