Szerinte komikusoknak kevesebbet kéne panaszkodniuk miatta, néhány poén csak rosszul öregszik.


Seth Rogen a Good Morning Britain című műsor vendége volt, ahol a régi filmjei botrányos poénjairól kérdezték. Szerinte teljesen normális, hogy a humor rosszul öregszik.

Vannak bennük poénok, amik simán nagyon rosszul öregedtek, de ez csak a humor természete. Szerintem konceptuálisan azok a filmek erősek és ezért nézik és szeretik őket még ma is. A poénoknak rövid a szavatosságuk ugyanis.

Ennek kapcsán pedig megkérdezték napjain forró témájáról, a cancel culture-ről is, amire kollégái sokat panaszkodnak. Rogen szerint túlreagálják.

Amikor komikusokat látok panaszkodni rá, sose értem, mi miatt panaszkodnak. Ha elsütöttél egy poént, ami rosszul öregedett, fogadd el. Ha meg szerinted nem öregedett rosszul, akkor meg mond el. Számomra nevetséges, amilyen szintű problémát csinál néhány komikus miatta.

A műsorvezetők megkérdezték erre, hogy ha végigtúrnák az emberek a Twitterét, akkor találnának-e olyan régi tweetet, ami miatt bajba kerülhetne. Rogen állítja, ő sose írt ki rémes dolgokat szándékosan, aminél szerinte normális, hogy következményei vannak. De ha bárki talál rosszul öregedő tweetet, boldogan elismeri, hogy ma már szimplán nem vicces. Szerintem nem olyan nagy dolog.

Ha van hiteles figura ebben az egész cancel culture témában, akkor Rogen mindenképpen annak mondható. Elvégre csinált egy vallásokon élcelődő felnőtt animációs filmet szexszelő élelmiszerekről (Virsliparti), továbbá kisebb nemzetbiztonsági problémát okozott Az interjú című filmjével, miután Kim Jong-Un komoly fenyegetéssel és kibertámadással reagált a rajta élcelődő filmre. Szóval nehéz azt mondani, hogy sose került bajba a poénjai miatt. Egy ország majdnem hadat üzent az Egyesült Államoknak egy vígjátéka miatt.

(Forrás: IndieWire)


A figyelmetekbe ajánljuk