Kétszemélyes helikopter, ami egy garázsban is elfér
Nem minden eVTOL-gyártó gondolkodik légitaxikban. Vannak, akik a személyes kényelemre összpontosítanak.

Az izraeli székhelyű repülési start-up, az Air bemutatta a One nevű, kétszemélyes elektromos repülőgépét, amelyet kifejezetten magányos kikapcsolódásra terveztek.Ráadásul más személyi repülőkkel ellentétben nem kell majd hangárt sem bérelni, mivel összecsukható szárnyakkal rendelkezik.

A One-úgynevezett „buy 'n' fly" repülőgépnek szánják az egyszemélyes mindennapi használatokra.

Fix szárnyas kialakítású és nyolc rotor hajtja. Kabinja kagylóhéjszerűen nyílik, és két ember fér be, akik hozzáférhetnek az eVTOL vezérlőszerveihez. A kabin alja is üvegből van, így látni lehet a pilóta fölötti területeket is.

Talán még ennél is lenyűgözőbb, hogy amikor a repülőgép szárnyait felhajtják, akkor a vállalat elmondása szerint csupán egy darab kocsi méretét foglalja el.

Air

Az Air szerint a jármű akár 250 kilométer per órás sebességgel is képes lesz cirkálni, és 180 kilométert is megtesz egyhuzamban.

A One-t egy repülést megkönnyítő vezérlőrendszerrel is felszerelik, amely segítség lehet a pilótáknak – bár az irányításhoz még mindig jogosítvány szükséges. Ezen kívül lesz egy MI által vezérelt felügyeleti rendszer is, amely „gyakori ellenőrzéseket" végez a One-on, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen a repülés.

Ugyan mindez izgalmasnak hangzik, de az Airnek még meg kell ugrania néhány akadályt, mielőtt gyártani kezdik.

Ettől függetlenül már most is elő lehet rendelni a vállalat weboldaláról. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy az árat még nem jelentették be.Ugyan mindez izgalmasnak hangzik, de az Airnek még meg kell ugrania néhány akadályt, mielőtt gyártani kezdik.

Ettől függetlenül már most is elő lehet rendelni a vállalat weboldaláról. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy az árat még nem jelentették be.


A figyelmetekbe ajánljuk