200 évet töltöttek karanténban egy légitársaság alkalmazottai

200 évet töltöttek karanténban egy légitársaság alkalmazottai

A hongkongi Cathay Pacific légitársaság alkalmazottai csak 2021-ben nagyjából 200 évet töltöttek karanténban, közölte a vállalat elnöke, Patrick Healy.


Egész egyszerűen példa nélküli, amin keresztülmentetek az elmúlt két évben. A csapatunk tagjai összesen több mint 62 ezer éjszakát töltöttek karantén szállodákban a 2021-es esztendőben. Továbbá, közületek több mint ezren 11 ezernél is több éjszakát töltöttek a Penny's Bay-ben

– mondta Healy munkavállalónak címzett videójában (A Penny's Bay egy, a spártai körülményekről ismert hongkongi kormányzati elkülönítő létesítmény- a szerk.), amelyből a Haszon idézett.

Ez azt jelenti, hogy a Cathay Pacific munkavállalói egy év alatt 73 ezer éjszakát töltöttek karanténban, ami nagyjából 200 évnek felel meg.

Ahogy a Haszon írja, a megdöbbentő adat Kína szigorú Zéró-Covid politikájára vezethető vissza. Attól függően, hogy milyen országból érkeznek, a beutazóknak karanténba kell vonulniuk a vírus terjedésének lassítása érdekében, a szabály alól a légitársaságok dolgozói sem képeznek kivételt.

Hogy mennyire komolyan veszik a szabályozást, jól példázza az a novemberi eset, amikor több mint száz pilóta került egyszerre karanténba.

Healy a videóban köszönetet mondott a dolgozóknak helytállásukért, akiknek a családtagjaikat is méltatta.

A Cathay nincs egyszerű helyzetben: a közelmúltban több ezer dollár értékű készpénzes bónuszokat ajánlott fel azoknak az embereknek, akik önként jelentkeztek a karanténnal járó utakra. Az említett járatokon dolgozó szakemberek gyakran hetekig távol vannak családjuktól a védelmi intézkedések és a munkavégzés miatt.

Az ösztönző egyébként bevált Healy szerint, hiszen több ezren jelentkeztek az utakra. Hozzátette: a járvány alatt rendkívüli veszteségeket szenvedett a légitársaság.. A Financial Times beszámolója szerint a dolgozók fizikailag és mentálisan is rossz állapotban vannak, decemberben több tucat pilóta mondott fel.

(Haszon)


A figyelmetekbe ajánljuk