karácsony egyedül

Egyedül karácsonyozol külföldön? Így fogod a legkevésbé magányosnak érezni magad

Nem úsztuk meg az idei ünnepeket se koronavírus nélkül. Ugyan a helyzet jobb a tavalyinál, mégis sokan maradnak inkább külföldön karácsonykor. A William Russell szakértői összeállították a külföldön élőknek a legfontosabb tippeket a karácsonyi időszakra.

Fogadjuk el a helyi kultúrát

A honvágy ellen az egyik legjobb módszer, ha belemerülünk a helyi kulturális élményekbe, és kihasználjuk, hogy a helyiek milyen módon ünneplik a karácsonyi időszakot. Mi pedig megoszthatjuk az otthoni szokásainkat.

Tekintsük mindezt egy tanulási folyamatnak, és fogadjuk be az újonnan megismert hagyományokat, vagy kapcsolódjunk be – akár ünneplik a karácsonyt, akár nem.

Töltsük a napot más külföldiekkel

nyilvánvalóan nem mi vagyunk az egyetlen külföldiek az adott országban. Jó ötlet velük közösen megszervezni az ünnepeket, ami egy remek mód arra, hogy elfoglaljuk magunkat egész nap, és még új barátokat is szerezhetünk. Sőt, még az új emberek is hívhatnak általuk ismert külföldieket, így a nagy társaság garantált.

Csináljunk olyan dolgokat, amelyek emlékeztetnek az otthonunkra 

A helyi kultúrában mindig jó ötlet elmerülni, de semmi rossz nincs abban, ha a megszokott karácsonyi hagyományokat egy új országban folytatjuk. Legyen ez egy séta vagy egy megszokott vacsora elkészítése – a lényeg, hogy otthon érezzük magunkat.

Ne felejtsünk el telefonálni vagy videóhívást indítani a családdal vagy a barátokkal, amivel jobban bekapcsolódhatunk az otthoni történésekbe.

Ajándékozzuk meg magunkat 

Nyugodtan lepjük meg magunkat egy ajándékkal, elvégre karácsony van! Esetleg vegyünk meg olyan dolgot, amit az év többi napján nem vennénk. Szakítsunk időt magunkra, pihenjük és élvezzük a napot.

A vásárolt ajándékot pedig miért ne csomagolnánk be, és bontanánk ki a kamera előtt a családdal közösen?

Önkénteskedjünk 

Az önkéntes munka egy helyi hajléktalanszállón, idősek otthonában vagy egy állatmenhelyen nagyszerű módja lehet annak, hogy elfoglaljuk magunkat, miközben visszaadunk valamit az új közösségnek. Nézzünk utána, hogy milyen lehetőségek vannak a környéken, és van-e olyan csoport, amelynek segítségre van szüksége.

(Travel Daily)


Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk