A tökéletes karácsonyi ajándékok azoknak, akik rajonganak Franciaországért

A tökéletes karácsonyi ajándékok azoknak, akik rajonganak Franciaországért

Az ünnepi ajándékszezon már az ajtón kopogtat, és hamarosan be kell szerezni a karácsonyi ajándékokat. Vannak olyan szeretteid, akik rajonganak Franciaországért és Párizsért? Akkor a legjobb helyen jársz, ugyanis cikkünkben összegyűjtöttünk néhány meglepetés-ötletet, amelyek segíthetnek!


Diptyque 

A Diptyque volt az egyik első cég, amely 1961-től illatgyertyákat gyártott. Idén különleges kiadású gyertyákkal és termékekkel ünneplik 60. évfordulójukat. Az elmúlt években a Diptyque kibővítette termékcsaládját parfüm- és eau de toilette-családdal, bőrápolási termékekkel és takarókkal.

November 26-án a Diptyque piacra dobja a The Black Candle nevű, limitált kiadású gyertyát, amely mindössze pár napig kapható. Az eladásból származó bevételt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javára ajánlják fel, hogy támogassák a COVID-19 elleni küzdelem támogatását világszerte.

A Diptyque egyik legextravagánsabb ünnepi ajándékajánlata a 2021-es adventi naptár, amely 25 illatosított kincset tartalmaz. S fontos lehet tudni, hogy a Diptyque összes termékét Franciaországban gyártják.

Csokoládé és macaronok

Unsplash / Chelsea Audibert

A különleges francia csokoládék és a macaronok ellengedhetetlen kellékei lehetnek egy-egy ajándékcsomagnak. Az igazi ínyenceknek a Maison du Chocolat csokoládémárkát érdemes kipróbálniuk, amely Franciaország egyik legjobb minőségű csokoládéját kínálja. Az ünnepek alkalmából a Maison du Chocolat egy rózsaszín kalapdobozt tölt meg prémium csokoládéik válogatásával, amelyek között ganache, trüffel, praliné és táblacsokoládé is található.

Az ikonikus macaron-készítő és a modernkori macaron feltalálója, a Laduree az ünnepi kollekciójában minden lehetőséget megragad. Huszonnégy ellenállhatatlan édesség, köztük marcipán, csokoládé bonbonok, karamell és csokoládéval bevont narancshéj található a különleges kialakítású adventi naptárjukban.

Gourmet francia élelmiszerek

A mustároktól kezdve a pástétomokon át a francia sajtokig, a Bon Appetit Box nevű oldal pedig ebben segít nekünk. Egy francia házaspár, Zoe és Bertrand 2014-ben új vállalkozást indítottak Bon Appetit Box néven, amely csúcsminőségű, ínyenc ajándékkosarakat árul.

A kifejezetten karácsonyra tervezett Noel Box pedig olyan sós és édes finomságokat kombinál, mint a tisztított vaj, aszalt gofri, csokoládé és mogyoró kenőcs, karamellás és diós nugátcukorka, napon szárított paradicsomos kenőcs és mini csokis madeleine.

Képeslapok

Richard Nahem, a 2005 óta Párizsban élő amerikai blogger és fotós nemrég egy exkluzív képeslapgyűjteményt dobott piacra Párizs ikonikus ajtóiról. Több száz ajtót fényképezett le 2007 óta, és gyönyörű fotóit vastag, matt bevonatú kartonpapírra nyomtatja, à la vintage képeslapok.

Minden képeslapkészletet kézzel csomagolnak be, és elegáns, francia kék borítékban postáznak. Az ünnepi ajándékszezonban az Eye Prefer Paris egy kézzel írt, személyre szabott üzenetet is mellékel az ajándékozottnak.


A figyelmetekbe ajánljuk