2021-ben is megrendezik a Magyarország étele nevet viselő szakácsversenyt, melyre idén március 12-ig lehet nevezni. A megmérettetésen a világ minden tájáról várják a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését.


A versenyre nevezett fogások legfeljebb öt elemből állhatnak és kötelezően tartalmazniuk kell három alapanyagot:

  • vadhúst;
  • Naszálytej-Fittej írót;
  • és bármely Hagyományok, Ízek, Régiók (HÍR) védjeggyel ellátott terméket.
Utóbbi kiváltható bármilyen, eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel ellátott, uniós oltalom alatt álló mezőgazdasági termékkel vagy élelmiszerrel.

A pályamunkákkal kapcsolatban elvárás lesz még, hogy nagy egy átlagosan felszerelt konyhában, nagy mennyiségben is elkészíthetőek legyenek, a nettó bérköltségük pedig adagonként ne haladja meg az 1500 forintot. A kétfordulós verseny során egy szakmai zsűri bírálja majd az ételeket.

derül ki a Haszon magazin beszámolójából.

A szakácsverseny helyszíne a felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola lesz, amely az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének partnerségével idén először rendezi meg június 5-én a döntőt kísérő gasztronómiai tanuló versenyt, amelyre a vendéglátóipari iskolák nevezéseit várják.

A diákoknak egy 5 fogásos magyar menüt kell elkészíteniük egy személyre tálalva. A menüt modern tálalásban, a nemzetközi irányzatoknak megfelelően kell hidegen bemutatni. A menü kizárólag magyar alapanyagokból készülhet. Az ételek lehetnek klasszikus magyar gasztronómia remekek és/vagy tájjellegű magyar ételek.

Ha kedvet kaptál, jelentkezni ITT tudsz.

Friss

Házi citromfagylalt recept, amit pár perc alatt elkészíthetsz!

Ebben a rekkenő hőségben mi lehet jobb választás, mint egy ínycsiklandó citromos fagyi?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Billie Eilish dühös volt, hogy a hírnév mennyire megváltoztatta az életét

Billie Eilish legújabb stúdióalbuma, a Happier Than Ever megjelenése előtt beszélt arról, hogy rendkívül fiatal volt, amikor már az egész világ ismerte a nevét, és hogy ez milyen nehézségeket okozott neki.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk