Ez a zöld turmix feltölti a vitaminraktárakat.


Ehhez a vegán, gluténmentes turmixhoz a következő hozzávalókra lesz szükségünk:

  • 1/2 csésze szeletelt uborka (héjjal, amennyiben bio)
  • 1 csésze felkockázott ananász (ha fagyasztott, kihagyhatjuk a jeget)
  • 1/2 nagy érett, hámozott, fagyasztott banán
  • 1/4 csésze kókusztej
  • 1/2 csésze víz
  • 1 közepes lime, héja + leve
  • 1 nagy marék zöld levél (pl. spenót)
  • 2-4 darab jégkocka

Elkészítés

Tegyük bele az uborkát, ananászt, fagyasztott banánt, kókusztejet, vizet, lime-levet, héjat, zöldeket és jégkockákat egy turmixgépbe, majd turmixoljuk le krémesre és simára.

Krémesebb turmixhoz adjunk hozzá több jeget. Folyékonyabb turmixhoz pedig valamelyik folyadékból tegyünk többet. Kóstoljuk meg és ízesítsük még, ahogyan jónak látjuk. Még több lime-tól savanykásabb lesz, a banán és az ananász édesít.

Azonnal tálaljuk. A maradékot akár 24 órán át tárolhatjuk a hűtőben, de a legjobb frissen fogyasztani.

(Forrás: Minimalist Baker)


A figyelmetekbe ajánljuk