üveg szirup limonádé menta lime

A mentaszirup nagyon hűsítő nyáron, ráadásul rengeteg ital alapja lehet.


A mentaszirup készítésekor nem elég összemelegíteni a mentát a vízzel és a cukorral, úgy adja át igazán az ízét, ha a forró szirupban hagyjuk kihűlni. Ezután már csak le kell szűrni, jól záródó üvegekbe tölteni, majd mehet is a hűtőbe.

A mentaszirupot felhasználhatjuk limonádéban, jeges teában, de különböző koktélokban is.

Hozzávalók

  • 500 milliliter víz
  • 500 gramm cukor
  • 12 szál menta

Elkészítés

1. Először mossuk meg a mentát, majd csöpögtessük le.

2. Ezután a vizet, cukrot és a mentát melegítsük össze egy kis lábasban, míg a cukor el nem olvad. Közben néha kevergessük.

3. Vegyük le a tűzhelyről.

4. Ezt követően fedjük le a lábast tetővel vagy fóliával. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni a szirupot.

5. Amikor kihűlt, szűrjük le, töltsük a szirupot befőttesüvegekbe, zárjuk le őket.

A hűtőben 2 hétig tárolhatók.

(Forrás: Só Bors)


A figyelmetekbe ajánljuk