A Margarita egy tequilából, narancslikőrből és limeléből álló koktél, amelyet gyakran sóval a pohár peremén szervíroznak. Az italt jéggel felrázva, jéggel keverve (fagyasztott margarita), vagy jég nélkül szolgálják fel. Bár a Margaritát ma már sokféle pohártípusban felszolgálhatják, a sima hagyományos poharaktól kezdve és borospoharakon át, az italt hagyományosan a névadó margarita kehelyben szolgálták fel, amely a koktélpohár és pezsgőspohár különös keveréke.


Hozzávalók:

  • 50 ml tequila
  • 20 ml Triple Sec
  • 15 ml frissen facsart lime-lé

Az előhűtött pohár szélét sóval krusztázzuk, de szigorúan csak a felét, hogy az illető, akinek készítjük tudja sóval is és anélkül is fogyasztani a koktélt. Az előhűtött shakerbe mérjük az összetevőket, ezt pedig jéggel alaposan összerázzuk,és duplán leszűrjük a pohárba.

Friss

Íme, 3 tipp, hogy feldobd magad, ha szomorú vagy

Mutatunk néhány tippet, ha fel szeretnénk dobni magunkat szomorúság esetén.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Készíts te is házilag limonádét!

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk