limonádé

A limonádé a nyár egyik legkedveltebb itala. Nagy szükségünk van rá, főleg ebben a hőségben.


A limonádé könnyedén felfrissíthet minket nyáron. Egyszerű elkészíteni, tehetünk bele levendulát is, hogy megnyugtasson minket. Érdemes bio citromot használni hozzá, hogy a héját is felhasználhassuk. A limonádé elkészítési ideje körülbelül 20 perc.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 6 darab citrom
  • 3 darab citrom héja
  • 250 gramm cukor

Elkészítés

1. Először mossuk meg alaposan a citromokat, majd itassuk le róluk a vizet.

2. Ezt követően nyomjuk ki a levüket, figyeljünk arra, hogy nagyjából 500 millilitert nyerjünk ki.

3. A felének a héját reszeljük le kis lyukú reszelőn.

4. Öntsük a citromlevet egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a citrom héját.

5. Keverjük folyamatosan és forraljuk pár percig, vigyázva, hogy a cukor nehogy karamellizálódjon.

6. Egy kis lyukú szűrőn ezután szűrjük le a folyadékot, majd forraljuk még pár percig.

7. Mindeközben fertőtlenítsünk ki üvegeket, öntsük bele még forrón a szirupot.

8. Hagyjuk kihűlni a limonádét, majd zárjuk le.

(Forrás: Só Bors)


A figyelmetekbe ajánljuk