Földön, vízen és levegőben is tarol a világ legnépszerűbb itala.

Kevesen gondolnák, de valószínűleg a világ egyik legforgalmasabb kávézója 12 kilométer magasságban található:

az Emirates légitársaság ugyanis egy átlagos évben közel 28 millió csésze kávét szolgál fel világszinten

A Travel Daily cikkéből kiderül, az Emirates első és business osztályán utazó kávérajongók rengeteg frissítő kávéra számíthatnak, és a légitársaság mindent meg is tesz ennek érdekében, hiszen egy újonnan bevezetett hidegkávé-választékkal is meglepték az utasokat. A klasszikus jeges Americano és a népszerű olasz kávéalapú desszert, az Affogato közül is választhatnak már.

Unsplash/ k z

A kávé amúgy is a világ egyik legnépszerűbb itala, és ez az Emirates fedélzetén sincsen másképp: a légitársaság szerint ez az egyik leggyakoribb választás az utasoknál, amit általában az étkezésük lezártával fogyasztanak, vagy a desszertek és rágcsálnivalók kísérőjeként – miközben például filmet néznek az Emirates közel 4500 járata egyikén.

Az Emirates minden évben kiemelkedik a légitársaságok közül a különböző listákon, így a kávékban is: mint írják, gazdag és ízletes, frissen főzött kávét kínálnak a First és Business Class utasai számára a fedélzeten, beleértve az eszpresszót, a kapucsínót vagy a koffeinmentes változatokat. Ráadásul a különböző ízprofilú aromás kávékeverékek választéka mellett a First Class utasai az Emirates ikonikus arab kávészolgáltatását is élvezhetik, ahol datolyás luxusválasztékkal is párosíthatják a frissítőt.

A kávé világnapja egyébként tegnap volt. Meg is kell ünnepelni, hiszen a statisztikák szerint a világon naponta több mint 2 millió csésze kávét isznak az emberek, a legtöbbet a skandinávok, miközben Afrikában és Közép-Amerikában alig fogyasztják; a magyarok a mezőny közepe táján találhatók, közülük minden második a munkahelyén is kávézik – erről itt írtunk részletesen. Aki pedig az örök és klasszikus kotyogós történetére kíváncsi az itt olvashat róla.


Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk