Hatodik alkalommal rendezik meg Nagymaroson a Szent István Napi Borünnepet, a Fő tér alsó részén, az elképesztő panorámájú Béla király sétányon. A szlogen önmagában árulkodó: „Nagymaros pezsgő hangulatban" mellyel azt is ünneplik, hogy 25 éve avatták várossá Nagymarost.

A háromnapos rendezvényen színpadra lép többek között Biga, Ferenczi György&Rackajam, a KFT zenekar, Oszvald Marika, Szőke András, Latte Maffiato, Kitti Live és még sokan mások. Blues, jazz, rock és operett is szerepel a programban, az érdeklődők pedig augusztus 19-én egy szemkápráztató tűzijátékot tekinthetnek meg a Dunán, de a gyermek-, és sportprogramokról sem szabad megfeledkezni. A szervezők reményei szerint mindenki megtalálja a kedvére való időtöltést.

A Borutcában 13 borvidék több mint 20 pincészete várja az idelátogatókat.A középpontban a „buborékok" állnak, először várja pezsgő-, és koktélbár a rendezvény saját koktéljával a "Marosi Kékkel" látogatóinkat a sok kiváló fehér-, rosé- és vörösbor mellett. A rendezvény hivatalos kóstoló poharát a Nagymarosi Borbarátok Körének standján vásárolhatják meg, illetve itt válthatják azt vissza.

Természetesen finom ételeket is kínálnak a borok mellé, legyen szó ebédről, vacsoráról vagy borkorcsolyáról.

forrás: Nagymaros Város Önkormányzata

Augusztus 19-én délelőtt 10 órától Misztrál koncerttel kedveskednek a gyermekeknek, a felnőtteknek pedig vezetett sétával a Gesztenyés tanösvényen indul a program, 17.00 órakor nyit meg a Borutca, ami 24.00 óráig tart nyitva. Augusztus 20-án délelőtt városi állami ünnepség zajlik, 14.00-24.00 óra között ismét színes programok és kiváló borok várják az érdeklődőket. 21-én a délelőtti termelői piac köré szerveződnek a néptánc és gyermekprogramok, 14.00 órától a Fő tér alsó részére és a Béla király sétányra tevődik át a rendezvény központja, ahol megnyit a Borutca, a nagy színpadon Szőke András produkciója és remek koncertek várják vendégeket.

A szervezők azt kérik, hogy a látogatók hagyják otthon autóikat, így mindenki kedvére fogyaszthat. Nagymaros mindössze 50 kilométerre van Budapesttől, érdemes a Dunakanyar napi jegyet váltani és a MÁV Nyugati pályaudvarról óránként induló vonatait igénybe venni. Idén mindhárom nap 00.15 órakor külön kompjárat indul Visegrádra.

forrás: Nagymaros Város Önkormányzata

Borutca kínálata: Áts Károly Tokaj, Balla Géza Erdély (Monavin), Borgarázs Manufaktúra Dunabogdány, Heininger pincészet Nagymaros, Laposa Birtok Badacsony, Lingvay pincészet Vác, Lisicza Borház Pécs, Lunczer Pálinkaház, Mészáros Borház Szekszárd, Palkó Borok Abaújszántó Tokaj, Pannonhalmi borvidék -Pannonhalmi Főapátság pincészete, Cseri pincészet, Babarczi pincészet, Hangyál pincészet - (Borpromo), Rábai Katalin borászat Neszmély, René's Wine Heaven Mátra, Sápi Gyümölcsborok, Szíjjártó Előd borászat Etyek, TaverNa pincészet Balatonfelvidék, Teleki Villány, Világi Winery Garam-mente, Vylyan pincészet Villány, Pezsgő-, és koktélbár: Ruppert Zizzi, Etyeki Kúria sparkling Sauvignon Blanc, Bortolo Miol prosecco, Zardetto prosecco, Kreinbacher Brut classic, Sauska Rosé Brut, Veuve Clicquot champagne (Bor-Piac)

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják! A rendezvény díjtalanul látogatható a jelen vírushelyzetben érvényes szabályoknak megfelelően.

A rendezvény szervezői Nagymaros Város Önkormányzata

www. nagymaros.hu

Nagymarosi Borbarátok Egyesülete

facebook/Nagymaros Szent István Napi Borünnep

A figyelmetekbe ajánljuk