Egy amaretto koktél

Az Amaretto Sour koktél az 1970-es években élte fénykorát, de a mai napig sokak kedvencének számít ez a kellemesen savanyú ital. Az alábbi cikkben egy neves szakértő útmutatásai alapján mutatunk be egy szuper amaretto-receptet.


Jeffrey Morgenthaler, díjnyertes bártender és szerző felturbózta a klasszikus italt friss citromlével és cukorsziruppal annak érdekében, hogy kihangsúlyozza a koktél savanyúságát és tompítsa valamelyest az édességét. Mi az ő útmutatását vettük alapul ehhez a recepthez, beleértve a bourbon hozzáadását, hogy az italnak keserédes agrodolce attitűdöt kölcsönözzünk.

Miből készül az Amaretto?

Az amaretto egy körülbelül 20 százalékos alkoholtartalmú likőr, aminek diós íze van, amely a következőkből származhat:

  • Keserű mandula;
  • Édes mandula;
  • Sárgabarackmag;
  • Barackmag

Összetevők

  • Fél darab közepes méretű citrom;
  • 4,5 cl amaretto likőr;
  • 3 cl bourbon;
  • 4,5 cl tojásfehérje (vagy 1 nagy tojásfehérje 1/2 része, ez az összetevő egyébként nem kötelező);
  • 2 teáskanál cukorszirup;
  • Jég;
  • Narancsszelet és maraschino cseresznye, a díszítéshez

Útmutató


  • Facsarj össze egy fél darab közepes méretű citromot addig, amíg 3 cl citromlevet nem kapsz. Ezt egy koktél shakerben keverd össze 4,5 cl amaretto likőrrel, 3 cl bourbonnal, 3 cl tojásfehérjével és 2 teáskanál cukorsziruppal. Botmixerrel 10-15 másodperc alatt készíts sűrű, habos keveréket. (Hagyd ki a turmixolást, ha nem használsz tojásfehérjét.);
  • Tegyél jeget a koktélmixerbe. Zárd le a shakert, és addig rázd, amíg az üveg külseje fagyos érzetű nem lesz;
  • A koktélt öntsd át egy jéggel töltött Old-Fashioned pohárba. Az italt ezután díszítsd narancsszelettel és maraschino cseresznyével.

Forrás: Kitchn

A figyelmetekbe ajánljuk