A koronavírus-járvány áldozata lett egy 455 éve működő oxfordi kocsma, a Lamb and Flag, vagyis a Bárány és Zászló. A csehóban olyan világhírű írók fordultak meg, mint a Gyűrűk Ura trilógiát író J.R.R. Tolkien vagy a Narnia krónikáját szerző C.S. Lewis.


Az 1566-ban nyílt pub az évek során Oxford jelképe lett, az egyetemi tanároknak és diákoknak, valamint kutatóknak és tudósoknak kedvelt helye volt. A Lamb and Flag kulturális értéke hatalmas, pultjában kisebb vagyonokat hagytak világhírű írok, köztük a már említett szerzők.

A város leghagyományosabb kocsmája 1613 óta a belvárosi St. Giles' utcában működik. Olyannyira ikonikus, hogy a mellette elhaladó kis utcát is arról nevezték el, ez most a Lamb and Flag Passage.

Tulajdonosa mindig is az Oxfordi Egyetemet alkotó 45 intézmény egyike, a St. John's College volt, amely 1997 óta finanszírozott ösztöndíjakat a kocsma profitjából. Bár az elmúlt egy év hatalmas bevételkiesése miatt a vendéglátóhelyet képtelenek január 31-ét követően fenntartani, a zárás a tanulmányi támogatásokat nem veszélyezteti, azokat más forrásból, de továbbra is folyósítják.

„Nem volt benne tévé és zene sem szólt.Ide beszélgetni jártak az emberek, és hogy élvezzék a történelmi környezetet. Generációk tették ezt, diákok, helybéliek és távolról érkezők is"

– mondta Dave Richardson, a hagyományos brit kocsmákat támogató Campaign for Real Ale nevű civil szervezet képviselője, aki csapatával akciót indított a kult kocsma megmentésére. Mint mondta: a Lamb and Flag eltűnése valóságos tragédia lenne.

via Ragazze.hu

Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web

Friss

UFOkról készít dokusorozatot JJ Abrams

A négy epizódos miniszéria címe szimplán csak UFO lesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk