A nemrégiben megnyílt, The Top Hat nevű éttermet az ikonikus társasjáték szellemiségében rendezték be, amelyben a vendégek valóban a Monopoly világ részeinek érezhetik magukat.

Újabb izgalmas színfolttal gazdagodott a londoni gasztroszíntér, ugyanis megnyitotta kapuit a a The Top Hat nevű étterem, amelyet a legendás Monopoly társasjáték inspirált – írja a Food & Wine. A 70+40 férőhelyes vendéglátóegység a játék szellemiségében lett berendezve, az élénkvörös beülős boxokat a társasban található hotel színe inspirálta, míg a Piccadilly és a Northern Underground metróvonal üléseit újrahasznosítva készítettek el több ülőhelyet is. Az előbb említett két vonal azért is szimbolikus, mivel ezek a játék részei.

Fotó: COURTESY OF THE TOP HAT

A Monopoly stílusú étlapon alapvetően tradicionális brit fogásokat találhatnak az érdeklődők, de van például egy úgynevezett Szerencsekártya opció is, amely megrendelése után egy meglepetés italt szolgálnak fel. A Monopoly Dealt is érdemes megemlíteni, amely során az ételek előtti italok mellé kártyákat is kaphatunk, amelyek segítségével elüthetjük az időnket, míg meg nem érkeznek az ínycsiklandó falatok.

fotó: COURTESY OF THE TOP HAT

Az étterem egyik vezetője, Joseph Smith így nyilatkozott:

Sokunk szép emlékeket őriz azokról az időkről, mikor ezt az ikonikus játékot játszottuk, legyen az gyerekkorunkban a nagyszülőknél, vagy a barátainknál ivás közben felnőttként" - Egyesek számára a társasjáték londoni változata volt az első élmény a fővárosban. Izgatottan várjuk, hogy részesei lehessünk ennek az utazásnak, amikor London lassan újra életre kel, amely ünnepli a várost és annak csodálatos, gazdag örökség.

Pár szó a játékról: az első Monopoly-k 1935 végén kerültek a boltok polcaira az Egyesült Államokban, egy évvel később pedig megjelent az első külföldi kiadás, amely Atlantic City helyszíneit a londoni utcákra és nevezetességekre cserélte.

A figyelmetekbe ajánljuk