Apró praktikák, melyeket ha betartasz valóban segíthetnek.


Az a fránya olaj..

Egyértelműnek tűnhet, sokszor mégsem várunk, de ez leginkább a kezdő szakácsoknak szól. Ha az olaj nem eléggé forró, akkor az étel magába szívja, ahelyett, hogy sülne benne - és a végeredmény közel sem lesz olyan ízletes, mint amire számítunk. Az olaj akkor megfelelő hőfokú, ha serpenyő mozgatásakor kavarog vagy hullámzik, de ne legyen annyira forró se, hogy füstöljön.

Aprítás

Youtube

Ha ugyanúgy aprítod fel a zöldségeid vagy húsokat, amikkel dolgozol, akkor ugyanúgy főnek meg. Előkészítéskor úgy szeleteld fel az összetevőket, hogy mindegyik nagyjából azonos méretű legyen. Ez biztosítja, hogy minden egyenletesen fog megfőni. Ezzel a módszerrel pedig elkerülheted a túlzottan apró darabokat vagy esetleg a még nyers nagyobb darabokat.

Fokhagymával óvatosan

A fokhagyma könnyen megég, ezért a legjobb, ha azt utoljára adjuk hozzá az ételünkhöz, pláne akkor, ha egészen apróra vágott.

Sóspác és húsok

Pácold vagy áztasd sós vízben a csirkehúst- Ez segít a húsnak megtartani a nedvességet, lédús és zamatos marad. Ezt a módszert muszáj kipróbálnod és akár 15 perc alatt is elvégezhető.

Rizs

Youtube

A finomabb végeredmény miatt jobb, ha a rizst egy tálban vagy szűrő segítségével leöblítjük. Ezzel eltávolíthatod a felszíni keményítőt, amely legtöbbször a rizst összetapadását és gumiszerűvé válását okozza.

Friss

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk