Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatjuk ezeket a zabszeleteket.


Liam Charles receptje vegánoknak is kiváló csemege. Elkészítése mindössze egy órát vesz igénybe. 18-20 darabhoz a következő hozzávalókra lesz szükség:

  • 350 g aszalt datolya
  • 220g vegán szójamargarin/ sima margarin
  • 110ml agave szirup
  • 100g pekándió apróra vágva
  • 120g mazsola
  • 90g mag vegyesen
  • 300 g zabpehely

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd tegyünk sütőpapírt egy körülbelül 20x30 cm-es formába.

A datolyákat zúzzuk le egy konyhai aprítógéppel.

Ezután vegyük le a tűzről és keverjük össze a többi hozzávalóval őket. Tegyük a masszát a formába, a tetejét egyengessük el egy kanál hátával, majd süssük 35-40 percig. Csak akkor vágjuk fel, amikor teljesen kihűlt a zabszelet.

(Forrás: Guardian)

A figyelmetekbe ajánljuk