Egyszerűek, nagyszerűek és semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaznak.



Egyre többen vannak, akik annak ellénre fogyasztanak vegán különlegességeket, hogy étrendjükből alapvetően nem szorítják ki a tej- és hústermékeket. Miért lehet ez? A válasz egészen egyszerű: a vegán ételek finomak, ennek az állításnak az alátámasztására pedig tökéletesen alkalmasak a cikkünkben szereplő receptek.

Csokis-kávés brownie

Hozzávalók:
  • 225 ml szójatej
  • 225 ml kókusztej
  • 2 kávéskanál ecet
  • 350 g cukor (350 ml)
  • 150 ml kókuszolaj (vagy 16 dkg házi vega vaj)
  • 1 kávéskanál citromhéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1.5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 0.5 kávéskanál só
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál instant kávé

Egy kávéskanálnyi ecetet tegyünk bele szójatejbe illetve külön a kókusztejbe. Keverjük össze, majd pedig hagyjuk állni legalább 15 percig. Negyed óra múlva öntsük össze és alaposan keverjük össze a két alternatív tejet. Amint ezzel végeztünk dolgozzuk össze a hideg vega vajat a cukorral, reszelt citrommal, sóval, valamint a vaníliás cukorral. Ha nincsen vajunk, akkor ezt 150 ml olajjal is helyettesíthetjük.

Majd öntsük össze lisztet a szódabikarbónával, sütőporral, kakaóporral és az instant kávéval és ezt is keverjük össze. Dolgozzuk a keveréket a vega vajas masszába, ezután pedig a habverővel verjük fel a krémet. Ez nagyjából 2-3 percet vesz majd igénybe.

A masszát helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, arra viszont figyeljünk, hogy ne legyen 2-3 centiméternél magasabb a tészta. Egy nagyobb tepsire lesz szükségünk.

190 C fokos sütőben 35-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, lehúzzuk a sütőpapírról, és magában vagy vegán vanília fagylalttal tálalhatjuk.

Kakaós-kókuszos golyócskák

Talán a világ legegyszerűbb desszertje, amihez nem lesz másra szükséged, mint:

  • 1 teáskanál kókuszreszelék
  • 0.3 teáskanál kókuszolaj (¼)
  • 3 evőkanál juharszirup
  • kakaó ízlés szerint

Az összes hozzávalót összedolgozzuk egy kanállal úgy, hogy a massza, amit végeredményként kapunk, könnyedén formázható legyen. Ha esetleg szétesik, morzsalékos, adjunk hozzá még egy kis juharszirupot vagy kókuszolajat. Ha szépen összeáll, akkor lecsippentünk egy darabot a masszából, és két tenyerünk között golyócskákat formázunk ( mint a hagyományos kókuszgolyóknál). Ha túlságosan ragadna a kezünk, kicsit vizezzük be, utána tovább dolgozhatunk.Hagyjuk állni 2-3 órára a hűtőben, majd utána fogyaszthatjuk is.

Banános zabsüti

Hozzávalók:
  • 60 g zabpehely
  • 70 g búzakorpa (helyettesíthető más korpával vagy zabliszttel is, de jobb a színe és édesebb)
  • 3 evőkanál juharszirup
  • 1.5 nagy darab banán (vagy 2 kicsi)
  • 1 nagy darab alma
  • fahéj ízlés szerint
  • gyömbérpor ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
  • 5 ml vaníliaaroma

A korpát keverjük össze a már összepépesített banánnal, a lereszelt almával, juharsziruppal, a pár csepp vanília aromával és a fűszerekkel. A kész masszához adjuk hozzá zabpelyhet is. Fontos, hogy ezt valóban a gyümölcsök és a juharszirup után adagoljuk hozzá, ne tudja túlságosan megszívni magát, ne legyen szétpuhulva teljesen. Ezt követően öntsünk hozzá annyi vizet, amitől kissé ragacsos lesz az állaga. Egy kanál segítségével sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgassuk korongokat. Majd a 180°C-os előmelegített sütőben addig süssük, amíg a külseje már nem ragad és elkezdenek ropogósak lenni rajta a zabszemek. És kész is!




Forrás: Nosalty

Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 05.18.


Kedd reggel Karinthy Frigyes gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy az élet egy nagy körforgás.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk