Ha igazi rajongója vagy a forró krémleveseknek, akkor ezt a francia ínyencséget kötelezően ki kell próbálnod!

Hozzávalók:

  • 60 dkg vöröshagyma
  • csomóba kötött fűszerzöldség ( 1 babérlevél, 4-5 szál petrezselyem, 1 szál kakukkfű)
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 25 dkg trappista sajt
  • 4 tojássárgája
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 6 zsemle

Elkészítése:

A meghámozott hagymákat vékony karikákra szeleteljük és olvasztott vajon megpirítjuk. Szórjunk rá lisztet, majd ezt is pirítsuk meg pár percig, amíg a liszt rózsaszín nem lesz. Ezután öntsük fel 2 és fél liter vízzel, fakanállal keverjük össze és sózzuk, borsozzuk majd dobjuk hozzá a fűszerzöldséget.

Csendes tűzön hagyjuk főni nagyjából 30 percig. Hőálló leveses tálba helyezzük a zsemle szeleteket, majd ráöntjük az átpasszírozott, ízesített levest.

Tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük be az előmelegített sütőbe, addig süssük, amíg a sajt jól meg nem pirul. Egy tálkában ez idő alatt alaposan dolgozzuk el a tojássárgákat, vegyítsük össze egy merőkanálnyi levessel, majd ha ezzel megvagyunk finoman öntsük a bele a levesbe. Ezután pedig azonnal tálalhatjuk.


Forrás: Francia finomságok


Related Articles Around the Web

Friss

Élőszereplős Gundam-filmet készít a Kong rendezője a Netflixnek

Bebizonyította, hogy tud szórakoztató óriásszörnyes filmet csinálni, megkapta játszani az óriás harcirobotokat.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk