A tiramisu egy újfajta olasz desszert, ami a nyolcvanas évek közepén lett igazán népszerű. Napjainkban pedig nem csak Olaszországban, hanem a világ különböző országaiban is népszerű édességnek számít. Ami nem csoda, hiszen a kávéban áztatott finomságnak kevesen tudnak ellenállni.


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl kávé
  • 36 db babapiskóta
  • holland kakaópor

Elkészítése:

A mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, majd hozzá tesszük a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, ezt követően pedig laza mozdulatokkal a mascarponéhez keverjük. Következő lépésnél egy mélytányérba töltjük a kávét és megforgatjuk benne a babapiskótákat gyors mozdulatokkal. Ügyeljünk arra, hogy ne ázzanak el teljesen.

Egy körülbelül hat cm falmagasságú tálban szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskóták felét. Rákenjük a krémünk felét, majd rápakolunk egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótát, és rátesszük a maradék krémet. Utolsó lépésként megszórjuk egy nagy adag kakaóporral és hűtőbe tesszük, minimum 3 órára, de a legjobb egy egész éjszakát pihentetni.

Friss

Szinte az összes folyó kiszárad legalább egy napra

A klímaváltozás és és a földhasználat miatt egyre több folyó száradhat ki időszakosan.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Lidl a Balaton-átúszás mellett egy SUP-versennyel is beújít a nyárra

Június 16-án nyílik a nevezés az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményére, a 39. Lidl Balaton-átúszásra. Az idei év újdonsága: a Lidl Balaton-áthúzás, külön verseny SUP-osoknak.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

II. világháborús bombát találtak a Lánchíd felújítása közben

A hatástalanítás idejére többeknek el kell hagyniuk otthonukat.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk