A sült zabkását reggelire, uzsonnára és desszertként is fogyaszthatjuk.


Havas Dóra receptjéhez a következő hozzávalókra lesz szükség:

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg török mogyoró
  • 50 g nádcukor
  • ½ tk. só
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 dl almaszósz
  • 1 dl tej vagy almalé
  • 2 ek. olvasztott vaj + a forma kikenéséhez
  • 5 dkg étcsokoládé

Az elkészítéshez tegyük a zabpelyhet, az összetört török mogyorót, a cukrot, a fahéjat, a sót és a sütőport egy nagy keverőtálba. Ezután verjük fel kissé a tojást és keverjük ki a tejjel, vagy almalével, az almaszósszal és az olvasztott vajjal. Ezt adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, és dolgozzuk alaposan össze.

A masszához a végén hozzákeverjük a darabokra vágott csokoládét is, majd vajazzunk ki egy hőálló tálat és töltsük meg a masszával. 175 fokra előmelegített sütőben süssük az édességet 40 perc alatt aranybarnára.

Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni a formában. Ezután fogyaszthatjuk is.

(Forrás: Lila füge)


Friss

3 légzéstechnika, amellyel könnyebben álomba ringathatod magad

A hosszú munkanapokkal, különféle feszültségekkel, szülői kiégéssel vagy más érzelmileg kimerítő helyzetekkel teli, elfoglalt és gyors tempójú társadalmunk megnehezítheti a valós relaxációt, a kikapcsolódást és a pihentető alvást. Rengetegen küszködnek valamilyen alvásproblémával, ám egyes légzőgyakorlatot segíthetnek megnyugodni, s ezzel együtt elaltatni minket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megjelentek a Volt egyszer egy...Hollywood soha nem látott jelenetei

A Harper Perennial bemutatta Quentin Tarantino Volt egyszer egy...Hollywood című készülő regényének hivatalos előzetesét, amely tele van eddig soha nem látott felvételekkel a rendező kilencedik nagyjátékfilmjéből.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy óriási fényes spirált figyeltek meg a Csendes-óceán felett

A jelenség még június 18-án jelent meg, az eseményről pedig több felvétel is készült.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk