Könnyed és ropogós salátát mutatunk.


Ebben a nyári kánikulában érthető, ha könnyed és hideg ételekre vágyunk. Ilyenkor jó ötlet a salátakészítés. A puha sajt, alma, zeller és a krémes öntet megfelelő párosítás egy nyári délutánon.

Sajtból ementálit, goudát és edamit érdemes beletenni, almából pedig mindenképpen zöld almát válasszunk a salátához.

Hozzávalók (4 főre)

  • 2 nagyobb darab zöld alma (Granny Smith)
  • 3 szál szárzeller
  • 150 gramm sajt (ementáli vagy gouda)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál majonéz
  • 130 gramm tejföl
  • ízlés szerint frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

1. Először mossuk meg az almát és a szárzellert.

2. Az almát ezután vágjuk kisebb, 1x1 centis kockákra.

3. A szárzellert daraboljuk fel vékony szeletekre.

4. Borítsuk ezeket egy tálba, majd öntsük rájuk a citromlevet. Keverjük össze alaposan őket.

5. Ezután a sajtot is vágjuk akkora kockákra, mint az almát. Adjuk hozzá ezt is a salátához.

6. Ha ezzel megvagyunk, a majonézt keverjük krémesre a tejföllel. Ezt ízesítsük tarkaborssal, majd öntsük rá az almára, zellerre és sajtra.

7. Alaposan keverjük össze a salátát.

8. Amikor elkészült, fedjük le, majd hűtsük 1-2 órán át.

(Forrás: Só Bors)


A figyelmetekbe ajánljuk