mogyoróvaj

Készítsd el az amerikaik legnagyobb kedvencét! – házi mogyoróvaj recept

Pár perc alatt elkészíthető finomságra vágysz? Akkor ez a mogyoróvaj recept neked való!


​Hozzávalók:


  • 2 bögre pirított mogyoró
  • 2 ek méz
  • 1 tk só

​Elkészítése:


A mogyorót egy aprítógépbe tesszük és körülbelül 4-5 percig aprítjuk addig, amíg nem kapunk krémszerű állagot. Ezt követően hozzáadjuk a mézet és a sót, majd tovább turmixoljuk a krémet. Ezután pedig kész is.

A mogyoróvaj egy tápanyagokban gazdag élelmiszer, magas fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalommal, amit jellemzően kenyérre, pirítósra vagy kekszre kenve, illetve szendvicsek formájában fogyasztanak. Számos reggeli ételben és desszertben is előszeretettel használják, például müzlikben, turmixokban, palacsintákban, süteményekben, brownie-kban vagy croissantokban.


A figyelmetekbe ajánljuk