Megúszós vacsoraötlet: tepsis bundáskenyér

A bundáskenyér lehet egy igazán kiadós reggeli és egy egyszerűbb vacsora is. Ha szereted az eredetit és szívesen feldobnád a megszokott receptet, próbáld ki a tepsiben sült változatot is.



Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 4 szelet kenyér
  • 10 dkg sajt

Egy sütőformát vagy egy kisebb tepsit vastagon kikenjük a vajjal. A tojásokat egy tálban felverjük és hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint a sót, borsot, illetve megszórhatjuk egy kis szerecsendióval is. Ezután pedig alaposan összekeverjük.

A kenyérszeleteket félbe vágjuk, a felét kissé megáztatjuk a tejszínes tojásban, és belehelyezzük a kivajazott sütőformába. A maradék kenyeret megáztatjuk, majd a formában lévő kenyérszeletek tetejére illesztjük. A maradék tejszínes tojást ráöntjük a kenyérre, legvégül reszelt sajtot is rászórunk.

Nagyjából 150 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg a tojás és a sajt rásül a kenyérszeletekre. Ezt követően azonnal tálaljuk.

(mindmegette)

A figyelmetekbe ajánljuk