A korlátozások idején mindenki a megszokottnál sokkal több időt tölt az otthonában. Valaki jógával és különféle edzésekkel tölti a szabadidejét, de akadnak olyanok is, akik beszabadultak a konyhába és sütésben találták meg a legújabb hobbijukat.


Ha te is imádsz sütni, és szívesen elkészítenél egy igazán könnyed tortát, akkor ez garantáltan az egyik kedvenced lesz!

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 100 g rétesliszt
  • 2 tasak sütőpor
  • 100 g étkezési keményítő
  • kis zsiradék és liszt a sütőformához

A citromos krémhez:

  • 150 g vaj
  • 180 g kristálycukor
  • 4 db tojássárgája
  • 60-60 ml lime – és citromlé

Vajas krémhez

  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 60 g porcukor
  • 500 ml tej
  • 250 g puha vaj
  • 2 evőkanál
  • Grand Marnier likőr, ha van

Elkészítése

A tojásokat két evőkanál forró vízzel együtt vízfürdő felett verjük habosra. Adjunk hozzá a kétféle cukrot. A lisztet, a sütőport és a keményítőt szitáljuk át, majd ezt a keveréket is forgassuk a masszába. Egy tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki. Ezt követően öntsük bele a tésztát, és a süssük 30 percig a 180 fokos sütőben.

Ha ezzel megvagyunk a tortalapot hagyjuk kicsit kihűlni, majd borítsuk ki és vízszintesen vágjuk négy felé.

Következő lépés a citromos krém.

Olvasszuk meg a vajat és húzzuk le az edényt a tűzről. A kissé kihűlt vajat keverjük el a kristálycukorral, adjuk hozzá a tojássárgáját is, majd szintén vízfürdő felett verjük sűrűre. A lime- és citromlevelet adagoljuk hozzá és forrásig hevítsük. Közben kevergessük. Ha kész félretesszük és hűlni hagyjuk.

Az utolsó lépés a vajas krém.

A tejet pudingporral és cukorral főzzük krémmé. Ha kihűlt, keverjük bele a likőrt és a vajat. A tésztaalapot vonjuk be a citromos krémmel és a vajas krémmel. A maradék vajas krémet pedig az egész tortát bekenhetjük.

A figyelmetekbe ajánljuk