A görög saláta igazi klasszikus, az éttermekben és a vacsoraasztalokon is sűrűn találkozhatunk vele, hiszen rendkívül sokan szeretik. Ám önmagában nem biztos, hogy igazán laktató, ekkor jön az ötlet: alakítsuk tésztasalátává!


Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 15 dkg feta sajt

Elkészítése:

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben. Inkább al dente, különben teljesen elázik majd a salátában. A zöldségeket és a sajtot aprítsuk apróbb darabokra. Ha kihűlt a tészta, keverjük hozzá a görög salátához. Ízesítsük sóval, borssal. Akár önhetünk rá kis olívaolajat, balzsamecetet és kész is.

A figyelmetekbe ajánljuk